Boekhoud team: Professionele boekhouding eenvoudig gemaakt.

Een van de taken die veel zelfstandig ondernemers als “strafwerk”  ervaren, is het bijhouden van de boekhouding. Uitstel tot het “echt moet” is dan vaak meer regel dan uitzondering. Dit leidt dan tot een gebrek aan inzicht in de financiële situatie met alle gevolgen van dien. Omdat het, voor het gevoel, als “zonde van de normale”  werktijd wordt ervaren, wordt het niet zelden op de zondagmiddag gedaan; een tijdstip waarop je veel leukere dingen kunt doen.

Een ambachtelijke boekhouding

Het volledig uitbesteden vindt men vaak te duur en levert lang niet altijd de “bevrijding” waarop men hoopte. Wij hebben daarom een methode ontwikkelt die het beste van alle bekende oplossingen combineert: beschikbaarheid van het noodzakelijke inzicht, minimaal tijdsbeslag en prettig geprijsd. Wij hebben hierbij een soort “cafetaria-systeem” ontwikkeld, waarbij jij kiest wat wij doen en wat jij zelf doet.

In het ene uiterste scan je jouw inkoop- en kostenfacturen naar ons systeem[1], met jouw smartphone maak je een foto van ieder bonnetje die daarmee automatisch in het systeem komt, en maak je jouw verkoopfactuur in ons systeem. Een directe koppeling met jouw bankrekening is vaak ook mogelijk, waardoor jij niets hoeft te doen om de informatie bij ons te krijgen. Op van te voren afgesproken moment, bijvoorbeeld een vaste dag in de week of de maand is jouw boekhouding volledig up to date. Via de smartphone app heb jij een overzicht in jouw financiële reilen en zeilen.

Bij het andere uiterste doe je de hele boekhouding zelf, en kijken wij over je schouder mee. Wij definiëren een aantal punten waar het systeem automatisch controleert en ons laat zien waar wij aandacht aan moeten geven. Elke oplossing tussen deze twee uitersten is mogelijk, maar het systeem is bedoeld om jou zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Wij zorgen voor de BTW aangifte en wanneer je dat wilt, kunnen wij ook het debiteurenbeheer geheel of gedeeltelijk verzorgen.

Door onze (internationale) ervaring als ondernemer en directielid in verschillende branches kunnen wij jou ook heel van advies dienen bij het ondernemen. Wij kijken hierbij ook “achter de cijfers” die bij ons langskomen.

Om de continuïteit te waarborgen hebben wij samen met een aantal zelfstandig gevestigde boekhouders een nieuw concept onder de naam “Boekhoud.team” opgezet, dat beheerd wordt door Lamanagement. De boekhouders werken in teams en fungeren op die manier als “back-up” voor elkaar, zodat je niet afhankelijk bent van de aanwezigheid van één persoon.

Meer weten? Vraag een offerte aan, mail ons of bel ons voor meer informatie.